Fem dage for ROSE

Rudyard Kipling, Herbert Melville, og Joseph Conrad, skriver om sømænd og livet til havs. Det er den tradition, Hans Hedegaard Andersen tager op. Hans debut-roman Manden i månen fra 2016 havde den fuldbefarne sømand Lasse som hovedperson.

Anderledes i Fem dage for ROSE: Hovedpersonen Simon er amatør. Han har en drøm om at sejle, en drøm der ikke deles af hans kæreste, Laura. På en ferie i Florida møder parret ved et tilfælde den fallerede pilot og racerkører, Steve. Han har en båd, ROSE, som skal sejles fra en havn til en anden, og inden Simon og Laura har set sig om, er de overtalt til at foretage sejladsen.

Parforholdet er allerede under pres, et ulige styrkeforhold og Lauras uopfyldte ønske om at blive gravid. Sejlturen sætter kærligheden på prøve. Men da et uvejr bygger op over Den Mexicanske Golf bliver det en kamp på liv og død.

Som læser er man med tæt på, når hovedpersonerne folder sig ud. Ydermere får man et sjældent indfølt blik på denne Steve og hans miljø i Floridas sumpe ved The Forgotten Coast og kontrasten hertil i form af de unge og meget rige på det ferieresort, hvor Simon og Laura tilbringer den sidste uge af ferien.

Fem dage for ROSE er både en udflugt med døden, en kærlighedshistorie og en miljøskildring.